GINSENGUL COREEAN

GINSENGUL COREEAN (Panax Ginseng C.A. Meyer) este o plantă medicinală originară din Estul Îndepărtat al Asiei. Din cauza cerințelor botanice și a caracteristicilor sale, este greu de cultivat în alte zone în afara celor native. Așadar, Coreea fiind mediul sau natural, doar aici sunt întrunite condițiile optime pentru cresterea sa. Numele său îi dezvăluie originile și a devenit o plantă foarte apreciată și cunoscută în întreaga lume.

PLANTĂ MEDICINALĂ

Creșterea Ginsengului Coreean

GINSENGUL COREEAN (Panax Ginseng C.A. Meyer) nu este doar un alt tip de ginseg între celelalte (cum ar fi cele cultivate în America, ginsengul vestic sau cel Chinezesc), ci  faptul că provine din mediul natural cel mai propice pentru dezvoltarea sa spune tot. Maturizarea Ginsengului Coreean durează cu  180 de zile mai mult decat în cazul oricarui alt tip de ginseng din lume, ceea ce explică structura sa densă și solidă, precum și capacitatea de a-și păstra aroma naturală pentru o lunga perioadă de timp.

GINSENGUL COREEAN (Panax Ginseng C.A. Meyer) contine 60-70% carbohidrați, precum și alte elemente care nu se regăsesc în nicio altă plantă sau formă vegetală: de la ginsenozide, poliacetilene, compuși antioxidanți aromatici, gomisina – N, -A și peptide acide, care sunt similare în compoziție cu insulina. În mod special, elementele non-saponine din compoziția sa conțin o cantitate mult mai mare de phenolic și poliacetilene (cunoscute ca antioxidanți și inhibatori ai cancerului) decât Ginsengul American.

Saponinele din Ginseng sunt conoscute ca ginsenozide, acestea fiind principala componentă medicală a Ginsengului nostru. Ele au o compozitie chimică diferită față de cele descoperite în alte plante.

În funcție de structura chimică naturală a ginsenozidelor, le putem clasifica în : protopanaxadiol (PD), protopanaxatriol (PT) și oleanane, iar, de curând, tipurile 19, 10 și 1 au fost eficient izolate și purificate. Ginsengul Coreean conține 32 de tipuri de saponine, cel American 14, iar cel Chinezesc 15.